Segíthetünk? +3670/383-5077

Tuti tippek újdonsült Anyukáknak

Újdonsült Anyaként bizonyára megannyi információt és javaslatot kapsz a gyereknevelésről, azonban a legfontosabb, hogy csak a szívedre (és a kisbabád szívére) hallgass.
Tudjuk, hogy a legjobbat szeretnéd a picúrnak, amiben mi, játékszakértők szeretnénk neked egy kis segítséget nyújtani, hiszen az első játékok kiemelt szerepet játszanak a kicsik fejlődésében.

Íme néhány szempont, amit nem árt figyelembe venned, ha a tökéletes játékot szeretnéd kiválasztani!


A játszva tanulás mesterei


A kicsik hihetetlenül sok mindent tanulnak meg az első években és ehhez a játékok is nagyban hozzájárulnak. 
Az első hónapokban érdemes színes, puha játékokkal körbevenni a kicsit, hiszen a látásuk még nem fejlődött ki teljesen, azonban egy élénk színű, zörgő-csörgő, hangot adó játékkal rögtön felkelthetjük az érdeklődését.
Fél éves koruktól a mozgásfejlődésük látványosan beindul, hamarosan kúszni-mászni fognak és a kezüket is egyre ügyesebben használják. Erre az időszakra olyan játékokat ajánlunk, amik mozgásra késztetik a kicsit.
Egy éves korára valószínűleg már fel tud állni és az első szavak is elhangoztak. Az egyszerűbb kifejezéseket megérti és reagál is a maga módján. :) Célszerű olyan játékokkal meglepni, ahol könnyebb szavakat, dalokat tanulhat, és külön öröm, ha még világít is az adott tárgy. Elindulhat a finommotorika fejlesztése is a nagy méretű építőkockák segítségével. Ha gurulós, autós játékokban gondolkozol, akkor keresd a jó minőségű, „törhetetlen” járgányokat, hiszen ebben a korban már szeretnek dobálózni is csöppségek. :)

Nem mindegy az életkor

Minden játékon fel van tüntetve, hogy pontosan mennyi idős gyermeknek ajánlott, sokszor mégis azt tapasztaljuk, hogy erre nem minden vásárló figyel. Pedig felesleges 1 éveseknek való játékot választani, amikor a kicsi még csak fel sem tud ülni. Érdemes azt is megnézni, hogy mennyi ideig használható majd a kiszemelt termék. Mára már olyan játékok közül válogathatunk, amik például intelligens fokozattal vannak ellátva, így az a baba tudásszintjéhez igazítható, akár 1-2 évig is használható, és csak egy kapcsolót kell átállítanunk rajta.

Bízzunk a márkában 

A bébijátékoknál külön figyelmet kell szentelnünk a biztonságra. Szerencsére ma már nemigen kerül olyan játék a polcokra, ami nem felelne meg az előírásoknak, mégis azt tapasztalhatjuk, hogy vannak gyengébb minőségű termékek is. A Liliput Játékvilágnál kiemelt hangsúlyt fektetünk a jó minőségű, megbízható márkákra, amiket nyugodt szívvel ajánlunk minden érdeklődőnek.
Ha neked is bevált egy márka, érdemes azt a termékcsaládot bővítened, akkor biztosan nem fogsz csalódni!



Legyen kombinálható

Azok a legjobb játékok, amik többféleképpen is játszatók, vagy más készletekkel együtt kombinálhatók. Ilyenek lehetnek a különböző építőjátékok (Mega Bloks, LEGO DUPLO), vagy például a WOW autós készletei, ahol bizonyos elemek egymáshoz illeszthetők és a figurák is passzolnak mindegyik járgányba.
Thomas és barátai szintén nagy népszerűségnek örvendenek, és megannyi készletből alkothatunk egy hatalmas vasútpályát, ahol a kedvenc mozdonyainkkal kalandozhatunk.
Keress hát olyan játékokat, amikkel hosszú távra tervezhetsz!

Megnézem a legnépszerűbb bébijátékokat!