Segíthetünk? +3670/383-5077

Balázs megmondja: PANIC LAB

A nagy keresgélés közepette az ember rájön, hogy a legnagyobb kínálat ebben az árkategóriában a kártyajátékok között van, esetleg logikai játékok, de maradjunk a "társas" játékoknál. Mitévők legyünk...

Pontosan egy ilyen alkalommal kezdtem szemezni írásom tárgyával. Nem mondom, hogy a szabály áttanulmányozása után rohantam megvenni, de mondhatjuk, hogy megragadt a fejemben, gondoltam lehet benne fantázia.

A játék fémdoboza tartalmaz egy színes-szagos játékszabályt, 25 db nagyon jó minőségű négyzet alakú kártyát, 4 db dobókockát és 30 db műanyag jelölőt. A játékban amőbákat kell elkapnunk, amelyek változtatják a színüket, mintájukat és még az alakjukat is. A dobókockák ezeket a tulajdonságokat határozzák meg kezdéskor, milyen típusú amőbát is keresünk (a negyedik kocka a kiindulópontot adja meg). A dolgunk amúgy sem egyszerű, de ráadásul még 3 db szellőzőrácson át el is menekülhetnek, majd másik rácson keresztül felbukkanhatnak amőbáink. A játék könnyíthető, avagy nehezíthető, ha az alakváltó-mintaváltó-formaváltó kártyákat nem egyszerre hozzuk játékba (őszintén szólva, eddig még nem játszottam könnyített verzióval, de kisebb gyerekeknél hasznos lehet). Klasszikus ki a gyorsabb és jobb megfigyelő a társaságban játék, akár 10 fő részére is. Aki először megtalál 5 amőbát, az nyer. Azonban, ha hibázol, egy jelződtől fájó szívvel, de meg kell szabadulnod.

Mivel a játékot egyszerre játsza mindenki, nagyon jó kis kavarodások, és borzasztó nevetések alakulnak ki, miközben kattognak a fogaskerekek, és járnak a szemek ide-oda a kis színes amőbák között. 7-8 éves gyerekekkel már lehet játszani, nagyon jól fejleszti a koncentrációs képességeket, formafelismerést, reakcióidőt, és 15-20 perc alatt le lehet játszani egy-egy partit. A kompakt, fémdobozos csomagolás könnyen szállíthatóvá teszi a játékot, jól védi az elemeket, és hát mégsem "csak" egy kártyajáték.

Tovább a Panic lab játékhoz...