Segíthetünk? +3670/383-5077

Mi legyen a kicsik bőröndjében?

Pár karkötőt a biztonság kedvéért

Anya! Hány alvó állatot hozhatok? –szegezi nekem a már jól ismert kérdést a legkisebb. Persze nem tud választani a három plüss közül, na de az autónk csomagterének befogadóképessége nem nőtt tavaly óta, így szigorúan az egy mellett döntök. Amikor együtt átnézzük a kicsi bohóchalat mintázó hátizsák tartalmát, mosolyogva nyugtázom, hogy egészen ügyesen pakolt. Betette a napszemüveget méghozzá tokostól együtt, hogy nehogy elgörbüljön a szára, pár karkötőt a biztonság kedvéért, a filceket, az nyári színezőt, no meg persze a nagy kedvencet, amit mellesleg én is imádok apró méretéért, ügyes játékaiért, a kompakt kis dobozba zárt játékarzenált, a Smiley games-t, no de erről majd később!

Ne hagyd ki a pakolásból

A kisgyerekek imádják az utazás előtti napok pakolós délutánjait. Nem érdemes kihagynunk őket sem az előkészületekből, hiszen rengeteg hasznos dolgot megtaníthatunk nekik, miközben csomagolunk.  Először is tisztázzuk, hogy mibe tegyük a nélkülözhetetlen dolgokat. A legjobb, ha egy külön bejáratú, a kisgyerek méretéhez igazítható hátizsákba pakol – a Liliput Játékországban találhatunk bohóchal, teknős, vagy akár delfin alakú vízálló hátizsákokat is -, de ma már olyan állatmintás gyerekbőröndöt is lehet kapni (Trunki), melyre akár rá is ülhet a legkisebb, és kismotor gyanánt lábbal hajthatja azt. Ha külön cókmókja van a kicsinek, akkor megtaníthatjuk neki, hogy hogyan pakoljon ügyesen, mire figyeljen, és nem utolsó sorban vigyázzon a dolgaira, így később az osztálykirándulások „korában” már nem lesz ez számára kérdés.


Színező, plüss és fogkefe

Érdemes a gyerekekkel együtt bepakolni, először a törölközőt, a tisztálkodó szereket külön kis
neszesszerbe, az egy hosszú nadrágot és pulcsit a rossz idő esetére, a napok száma szerinti plusz három rend alsóneműt, pólókat, sortot, szoknyát, és egy elmenős csinos ruhát is. Kell zárt cipő, szandál meg persze papucs, a fürdőruháról nem is beszélve. Aztán jöhetnek az egyéb személyes holmik, így az alvótárs, cumi, majd a szórakoztató eszközök az utazás, a rossz idő, és a dugó, vagy egyszerűen csak a délutáni szieszta idejére, így a színező, filcek, - hogy ne kelljen hegyezni -, és egy jól választott játék, amit közösen is játszhatunk.

Milyen játékot?

Érdemes olyan játékot is magunkkal vinni a nyaralásra, ami jó esetben kis helyen elfér, nem vesznek majd el a darabkái, amelyek nélkül lehetetlenség tovább játszani, és ami mellesleg a felnőttek számára sem rém unalmas. Bónusz, ha még tanulhat is belőle a nebuló, akár stratégiai érzéket, akár ügyességet. Nekünk egy kis fémdoboz vált be a legjobban, melyben smiley arcokat mintázó kerek kártyák és két különleges dobókocka található. Ez amolyan sok az egyben játék, többen is játszhatjuk, a mi kedvencünk belőle, amikor uno-zunk vele. Külön öröm a gyerkőcöknek, hogy az utolsó kártyán megjelenő érzelmet a nyertes előadja, amin mindig jót nevetünk együtt.

Az utazás nem az autóban kezdődik. Szenteljünk több időt az előkészületekre, pakoljunk együtt a gyerekekkel, így nem csak minőségi időt tölthetünk el együtt, de semmi fontos nem fog otthon maradni.