Segíthetünk? +3670/383-5077

Megérkezett az új őrület, a Fidget Slug!


A legújabb játék, ami már világszerte hódít a Fidget Slug, a csörgős csodacsiga. Ez a színes játék szórakoztatóan kúszik-mászik, lágy kattogó hangot hallatva, amitől kellemes bizsergő érzésünk támad. Rázhatjuk, csavargathatjuk, ijesztgethetjük vele a nagymamát vagy kicsit kikapcsolhatunk általa a munkahelyen.

A Liliputjáték webáruházban már megtalálhatóak ezek a csupasz csiguszok!

 

 

Mit takar a fidget toy kifejezés és miért annyira népszerűek ezek a játékok?

Évek óta itthon is egyre felkapottabbak az úgynevezett fidget játékok, amit leginkább úgy fordíthatunk le, hogy matatós, babrálós játék. 

Ki ne emlékezne a pár évvel ezelőtti fidget spinner őrületre, amikor mindenkinek a kezében ez a kis szerkezet pörgött, vagy a tavalyi nyár slágerére, a pop it-ra, amit korosztálytól függetlenül élvezettel nyomkodtunk. Vagy gondoljunk csak a stresszlabdákra, amiket olyan jó érzés erősen összenyomni a tenyerünkben, kiengedve ezáltal egy kis gőzt – nos, ez a kis labda is a fidget játékok közé sorolható.



Miben rejlik ezeknek a játékoknak a titka? Puszta élvezet vagy van egyéb hasznuk is?

A fidget játékok nem csupán a kikapcsolódásról szólnak, fejlesztő hatással is bírnak: segítik a koncentrálást és a fókuszálást azáltal, hogy az agy kiszűri az egyéb szenzoros információkat. Ezek a játékok különböző méretűek, formájúak, színűek, textúrájúak, így a motoros képességek fejlődésére is hatással vannak, illetve az apró izommozdulatok és

 szenzoros stimuláció által mind a két agyfélteke működésbe lép.