Segíthetünk? +3670/383-5077

Mit hozzon a nyuszi? – Készülődjünk a Húsvétra

A tavasz beköszöntésével egyidőben a Húsvétra is készülődünk, sokan azonban bajban vannak, ha a gyerekek ajándékának kiválasztására kerül a sor. Maradjunk a csoki nyuszinál, vagy válasszunk nagyobb játékot? A kérdés egyszerűnek tűnik, mégis ahány ház, annyi szokás…


Honnan a nyuszi?

A húsvéti nyúl jelképe Németországból ered. A legenda szerint Ostarának, a germán istennőnek volt egy színes tojásokat tojó madara, amelyet a gyermekek szórakoztatása kedvéért nyúllá változtatott, így kapott helyet a különböző kultúrkörökben a nyuszi, amely fészket rak, és azt tojásokkal tölti meg.


Hagyományok, avagy mire készüljünk fel?

A legismertebb hazai népszokás kétségtelenül a húsvéti locsolkodás, amihez elengedhetetlen egy frappáns locsolóvers, cserébe azonban festett tojás (és akár locsolópénz is) jár a lányoktól.

Egyre inkább kezd elterjedni a tojáskeresés fogalma is, amikor nem a locsolásért jár a jutalom, hanem a kertben elrejtett tojásokat, esetleg apró játékokat kell megtalálniuk a gyerekeknek. Ezt a kihívást nagyon élvezik a kicsik, és hatalmas sikerélmény minden begyűjtött meglepetés, ráadásként, amíg a keresés zajlik, a szülők egy kicsit megpihenhetnek. :)

 

A húsvéti nyuszi körül megoszló véleményekkel találkozhatunk. Van, akinél húsvét vasárnap reggelén már járt a nyuszi, és otthagyta az ajándékokat a gyerkőcöknek, míg másokhoz csak hétfőn jut el. Fontos kérdés az is, hogy kerüljön-e játék a „fészekbe”, vagy maradjunk a régi hagyományoknál, a csoki nyuszi- és bárány párosításnál? Szerintünk erre a kérdésre nincs rossz válasz, a lényeg, hogy a szülők egyetértsenek. :) Az  viszont jól látszik, hogy évről-évre egyre több család dönt a kisebb értékű játékok megvásárlása mellett.

Ha úgy gondolod, pár apró játékkal te is kedveskednél a piciknek, nézz szét Húsvéti ajánlataink között!


Ráadásként április 12-ig minden 6000 Ft feletti csomagot ingyen szállítunk!

                    

      AKCIÓS LEGO KÉSZLETEK                   INTELLIGENS GYURMÁK                     NYUSZIS PLÜSSÖK             

 

 

                        

 

    MINI MESEHŐS FIGURÁK                   AKCIÓS TÁRSASJÁTÉKOK               AKCIÓS VERDÁS KISAUTÓK