Segíthetünk? +3670/383-5077

Űrkaland a LEGO világában

A májusban bemutatott LEGO® újdonságok témája a Disney és a Pixar filmje, a Lightyear. A LEGO® és a Disney együttműködésének köszönhetően már nem először fordul elő, hogy a játékokhoz egy animációs filmből merítenek ihletet. Ráadásul most nem csupán egy, hanem három remek készletet alkotott meg a LEGO®. A célközönség természetesen most is a fiatalabb korosztály, ami látszik is a témaválasztáson, hiszen két robotszerű akciófigura is megtalálható a kínálatban.

Mai bejegyzésünkben a harmadik, legdrágább készletet vesszük górcső alá, megnézzük, mit kapunk a 17.990 Ft-os listaáron.

A 76832 XL-15 Űrhajó első pillantásra is megnyerő benyomást kelt. A dobozt kézbe fogva, a sötét űrben száguldó XL-15 látható, amihez tökéletesen passzol a dinamikus logó. Már ez is elég meggyőző, hogy ezt a készletet válasszuk, és belül további izgalmak várnak az építőre.

A Liliput LEGO® szakértője szerint néhány apró pontatlanságot leszámítva egy nagyon szuper, masszív űrhajót építhetünk meg. A pilótafülke jól kidolgozott és az egész modell részletgazdag. A 3 minifigura és a „robotcica” mellett a matricák sem hiányozhatnak a készletből, ami talán a kisebb korosztály számára kevésbé előnyös. Azt azonban kiemelnénk, hogy a főszereplő Buzz nem a Toy Story-ból jól ismert fehér szkafanderét kapta, hanem a kicsit modernebb felfogású narancssárga színűt, amit napjainkban használnak az űrhajósok.

Egy igazán nagyszerű újítással is találkozhatunk, ami ebben a kategóriában eddig nem volt jellemző. A készletből összeépíthetünk egy bemutatóállványt is, amin kicsit döntött módon helyezhetjük el az XL-15-t és a polcra téve a szoba dísze lehet.

Összességében egy igen hatásos megjelenésű, remek építési technikákat alkalmazó modellről van szó, számos új alkatrésszel, amiből az egyik leglátványosabb az üzemanyagcella. A transz-sárga kabintető a mára már klasszikus űr LEGO® (Classic Space) rajongók szívét is megdobogtatja, ami várhatóan sok egyedi építésű modellben is meg fog még jelenni. A bemutatóállvány nagyot dob a készleten és részben ezért nemcsak a fiatal korosztály számára, hanem a felnőtteknek és a gyűjtőknek is remek választás lehet.