Segíthetünk? +3670/383-5077

Hurrá, nyaralunk!

A nappaliban állok egy üresen tátongó bőrönd felett, de mikor becsukom a szemem, érzem a sós tenger és a friss szellő illatát. Szinte látom a homokos partokat és mikor lépnék egyet a víz felé, eltalál egy mondat: “Hogy állsz a pakolással?”- kérdezi a feleségem. Bumm, elszállt az idilli pillanat. Semmi ok a pánikra, mindjárt indulunk. – nyugtatgatom magam. Már csak összepakolunk és kész.

Mindenkinek megvan a saját stratégiája arra, hogyan indít útnak egy családot. Vannak, akik kódex terjedelmű listákon pipálgatnak, amíg másoknak fejben van a megoldás és fürge mókusként halmozzák a holmit a kanapéra. Vannak hős anyukák, akik gondoskodnak a család minden tagjának csomagjáról, míg másoknál saját magáért felelnek a csapat tagjai.

(A következő blogban elárulom nektek az egyik legpraktikusabb, egyben legmenőbb megoldást a gyerkőcök holmijának utaztatására, de most egy másik fontos kérdés van a középpontban.)

Már csak két pont mellett nincs pipa az utazós listánkon. “Társasok és a papucs.” A papucsot a végére hagyom, mert azt sem tudom hol láttam utoljára. Kezdem inkább a könnyebbel. Imádunk együtt játszani és elképzelhetetlennek tartom, hogy a kedvenc társasjátékaink nélkül vágjunk neki az útnak.

Tapasztaltam, mekkora fejtőrést tud okozni a kérdés, melyik játékot vigyük magunkkal. Sok szempontnak kell megfelelniük. Természetesen ne foglaljon nagy helyet. Legyen pörgős, izgalmas, amivel a gyerekek az autóban mulatják az időt, de nyilván ilyenkor praktikus, ha kompakt a csomagolás és nem sokezer darabból áll. Kell olyan, amit magunkkal vihetünk a partra, valamint olyan is, ami kicsit komolyabb és összetettebb szórakozást nyújt este vacsi után.

Az a jó hírem van számotokra, hogy már átrágtuk magunkat a kérdésen és elvégeztük a kutatómunkát. Nektek már nem kell azon morfondíroznod, melyiket válasszátok, mert van egy tuti 10-es listánk, amivel biztosan nem fogtok mellé. Fontos kiemelni, hogy az alábbi tippek nem sorrendben vannak, mindegyik tetszeni fog!

Na lássuk!

1. Utazó Scrabble

 

“A Scrabble stratégiai játék most már végleg veled utazhat! Játszhatsz vonaton, repülőn vagy hegytetőn, a világ egyik kedvenc játéka oda megy, ahova te is.” – olvsható a leírásban. Az első gondolatom, hogy "Te tuti velünk jössz."

2. Super Goal focis társasjáték 

Ha szeretitek a focit, ezt muszáj kipróbálnotok. Zseniális! Azt olvashatjuk róla, hogy "focis társas valódi játékélménnyel". Ez nem túlzás.

3. Dobble

A Dobble igazi nagy kedvencünk. 5 játék egy dobozban. Egyszerűen kötelező nyaralási kellék.


4. Sztori kocka

A játék, ami igazán igénybe veszi a gyerekek fantáziáját és kreativitását. Mindig darabokra nevetjük magunkat a végére. Csak rajtatok áll, milyen történetek alakulnak a játék során.

5. Gru 3 Uno kártya 



 Imádjuk a minionokat és az Uno-t is. Szuper párosítás.

6. Smiley Games kártyajáték 


A Smiley is elengedhetetlen útitárs! Fontos a gyorsaság, ügyesség, megfigyelőképesség és jó memória, valamint a taktikai érzék és a koncentrációs képesség is. 

Két tipp kicsiknek…

7. Brainbox – első képeim


55 gyönyörűen illusztrált kép segít a kicsiknek abban, hogy felismerjék a környezetükben - otthon, nyaralás, hétköznapi helyzetek - a tárgyakat és azok neveit. 

8. Smart Games – Magnetic travel – Logikacsalád 



Egy kifejezetten ügyesen megalkotott logikai játék, amit a legkisebbek fejlesztésére találtak ki.


 …és nagyobbaknak


9. Heye Puzzle Crazy9 Ketner Owls 



Igazán szép és trendi grafikával készült a Heye Crazy9 puzzle-je. Szuper móka.


10.  Gigamic – Difference



Egyik kedvenc különbség keresős játékunk. Természetesen ez sem maradhat otthon.

Teljesen nyugodt szívvel ajánlom a fenti társasok akármelyikét. Érdemes kicsit felszerelkezni utazás előtt játékokkal, hogy ne a szórakozás maradjon ki a táskátokból.