Segíthetünk? +3670/383-5077

Last minute szilveszteri nasi

Manóink a konyhában is megállják a helyüket, Szilveszterre egy könnyen elkészíthető, mégis különleges malacos hot-dog lesz náluk az egyik nasi, mivel tudják, hogy ezt a gyerkőcök is imádják.

Lássunk is neki! 

Hozzávalók:

  • ½ kg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj                                         
  • 2 dl tej
  • 8 db virsli
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • egész feketebors
  1. A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.
  2. ½  kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat apró kockára vágva.
  3. Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól össze, majd 1 órát kelesszük meleg helyen.
  4. Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, picit lenyomkodjuk és 5 felé vágjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  5. Egy-egy darabot 3 fele vágunk, majd minden darabot kézzel kilapítunk. Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Figyelj arra, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön. A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.
  6. Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkincát készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük
  7. Megkenjük őket víz + tojássárga egyvelegével. Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.

BÚÉK! :)