Last minute szilveszteri nasi
Manóink a konyhában is megállják a helyüket, Szilveszterre egy könnyen elkészíthető, mégis különleges malacos hot-dog lesz náluk az egyik nasi, mivel tudják, hogy ezt a gyerkőcök is imádják.
Lássunk is neki!
Hozzávalók:
- ½ kg liszt
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 8 db virsli
- 2 kávéskanál cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- egész feketebors
- A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.
- ½ kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg vajat apró kockára vágva.
- Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól össze, majd 1 órát kelesszük meleg helyen.
- Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, picit lenyomkodjuk és 5 felé vágjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
- Egy-egy darabot 3 fele vágunk, majd minden darabot kézzel kilapítunk. Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Figyelj arra, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön. A kilógott virslirésznél elvékonyítjuk a tésztát.
- Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkincát készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük
- Megkenjük őket víz + tojássárga egyvelegével. Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak Hideg sütőbe tesszük és kis lángon kb 30 perc alatt készre sütjük.
BÚÉK! :)