Segíthetünk? 0670/383-5077

Játék tesztek

Smart Games - Noé bárkája

Smart Games - Noé bárkája

Mindig is nagy rajongója voltam a SMART GAMES kiadó tevékenységének. Igaz ugyan, hogy esetükben nem társasjátékról beszélünk elsősorban, hanem egyszemélyes logikai játékokról, de őszintén, melyik az a játékos, akinek néha nem esik jól egy kis magányos agytorna.

ELOLVASOM
Hősember

Hősember

Mondd komám, makogod a kőkori sumák dumát? Utazz vissza az időben, és ne törd sokat a kőkobakod, mert még a károdra megkukulsz! Kurjants egy ősszakszót, keresd a képet és már követelheted is a következőt! Párosítsd fürgén a kártyákat, játszd ki mindet, és fölözd le kótyagosan kuporgó komáidat! Vágd kupán az unalmat, mint egy igazi hősember!

ELOLVASOM
Mókuskaland

Mókuskaland

A játékban egy kiserdőben (5 fa, plusz egy rét) kell a mókusgyerekeket makkal megetetni. A turpisság abban rejlik, hogy a kölyök mókusok csak akkor esznek makkot, ha az anyukájuk is velük van, ugyanazon a fán. A játékot egy egyedi kiosztású dobókockával tudjuk "vezérelni". Nagy titkot nem árulok el azzal, hogy szerencse azért kell a győzelemhez, de így legalább a gyerekek is jól elverhetik a szüleiket. 

ELOLVASOM
Kingdomino

Kingdomino

Minden Spiel des Jahres díjat nyert játékkal kicsit félve kezdem az ismerkedést, mert ugyanolyannal még nem találkoztam, amelyik teljesen érdemtelenül kapta volna meg a kitüntető címet, azért volt már rá példa, hogy egy adott évben egy másik játék jobban megérdemelte volna a kiemelt figyelmet. Persze többnyire csak utólag okos az egyszeri játékos.

ELOLVASOM
Colorado

Colorado

A dobozt kinyitva elsőre is szembetűnő, hogy odafigyeltek a játék grafikájára, nagyon szép kialakítású a puzzle jellegű játéktábla, és a kártyák ábráira sem lehet panaszunk. Kapunk a dobozban fábó készült teheneket és farmokat, egy pakli kártyát illetve aranylapkákat. Feladatunk nem más, mint a rendelkezésünkre álló 5 darab tehenünket minél gyorsabban elhelyezni a legelőkön.   

ELOLVASOM
Cable Car

Cable Car

A Cable Car kedves Metro játékunk „ráncfelvarrott” kiadása. Nagyon szép lett. A napfényes San Francisco utcáin találjuk magunkat. Kapunk egy impozáns méretű játéktáblát, nagyon szép grafikával.

ELOLVASOM
Cortex

Cortex

A játék kellemes kikapcsolódás, de azért a felnőttek ne vegyék túl komolyan, a feladatok nem ördöngősek, náluk a gyorsaság az ami komoly versenyhelyzetet teremthet. Viszont 8-10 éves korosztály számára pont megfelelő kihívás.

ELOLVASOM
Granna - Szuper Farmer Midi társasjáték

Granna - Szuper Farmer Midi társasjáték

Egészen különleges élményt nyújt annak ellenére, hogy semmi bonyolult mechanikát nem tartalmaz, az egyszerű ötletre épülő, nagyon ötletes tematikát magánviselő játék. 

ELOLVASOM
Bukfencező Minyonok és Uno Gru3 társasjáték

Bukfencező Minyonok és Uno Gru3 társasjáték

Méltán népszerű animációs kedvenceink most két játékban köszönnek vissza. Amíg az elsőben csak dekorációs elemként, addig a másikban tekinthetjük őket ismét főszereplőknek. Na, persze csak a játékosok után.

ELOLVASOM
Super Goal

Super Goal

Egy igazán érdekes játékot volt lehetőségem kipróbálni a közelmúltban. Elöljáróban annyit, aki szereti a focit, annak remek és szórakoztató kikapcsolódás lesz, rövid játékidővel, aki viszont közömbös eziránt a gyönyörű játék iránt, az alighanem most hagyja abba az ismertető olvasását.

ELOLVASOM
Szamárpad

Szamárpad

Aki szereti a kvízjátékokat, nem fog csalódni a Szamárpadban sem! Nagyon szórakoztató kikapcsolódás, és persze ismeretterjesztő funkciókat is ellát. A feladványok jól össze vannak válogatva, széles a paletta, mindenki megtalálja a kedvére valót és persze néha azt is, amit inkább bele sem tett volna a játékba. :)

ELOLVASOM
Djeco Piou Piou kártyajáték

Djeco Piou Piou kártyajáték

A  Piou Piou egy nagyon ötletes kártyajáték tojásrakás témakörben. Gyönyörű kis fiókos dobozban kapunk egy pakli kártyát (kakasok, tyúkok, fészkek és egy kevés róka), illetve tojásokat, hátoldalukon kis csirkékkel. A grafika nagyon jól eltalált, kedves-vicces stílusban, és a szabály is pofonegyszerű!

ELOLVASOM