Segíthetünk? 0670/383-5077

Cortex

Logikai játékok…

Nem mondom, hogy nem kedvelem őket, de kell hozzá hangulat, hogy az ember nekifogjon egy-egy „agyégetőbb”  játéknak. Főleg az egyszemélyes verziók azok, amelyek évente többször is „bekattannak”, hogy ezzel most játszani kell, aztán eltelik pár nap folyamatos játékkal, és elszáll az ihlet. Persze ez csak személyes tapasztalat. Sokféle típus létezik, biztos, hogy mindenki megtalálhatja a neki valót, de én mégis úgy érzem, hogy hosszútávon azért elég „szárazak” tudnak lenni ezek a játékok.

Próbálkoznak is a szerzők minél érdekesebbé tenni őket, elsősorban azzal, hogy nem egyedül kell játszanunk, hanem valamiféle „partyjáték” stílust vigyenek a játékmenetbe és tegyék ezzel szórakoztatóbbá azt.

A Cortex feladat alapú kártyajáték is ennek a törekvésnek az egyik jó példája. A kártyák hét féle feladatot rejtenek (memória, labirintus, színek, koordináció, párkeresés, gyakoriság, logika). Nagy előnye, hogy szerintem már 6-7 éves kortól lehet vele játszani, talán a színek kártyák kivételével, ahol angol szöveg van a kártyákon…

A kártyákat a húzó pakliból egyesével kell felcsapni, és aki a leggyorsabban jelzi, hogy tudja a megfejtést, övé a lehetőség. Amennyiben jól válaszolt, megkapja a kártyát. Feladattípusonként két darab kártyát kell szereznünk, hogy megkapjuk „agyunk” negyedeinek egy-egy darabját (akinek először meg lesz a teljes agy, megnyeri a játékot). Egy kis nehezítés, hogy csak 4 darab kártya lehet előttünk, néha be kell áldozni egy már megszerzett lapot, hogy a következő, számunkra hasznos kártyánál „duplázhassunk”.

Van még egy jutalom laptípus is, ami roppant szórakoztató. 10 darab kártya, amelyeknek a felülete különbözőféleképpen mintázott. Ezeket a lapokat a játék kezdetén megnézhetjük, megtapinthatjuk, és amikor egy kihívás kártya megjelenik a pakliban, amikor előzőleg helyes választ adtunk egy feladatkártyára, a játékostársaink választanak nekünk egy dombornyomott kártyát, amiről csukott szemmel, tapintás útján meg kell állapítanunk mit ábrázol. Érdemes ügyesnek lenni, mert helyes megfejtés esetén egyből kapunk egy „agynegyedet”.

A játék kellemes kikapcsolódás, de azért a felnőttek ne vegyék túl komolyan, a feladatok nem ördöngősek, náluk a gyorsaság az ami komoly versenyhelyzetet teremthet.  Viszont 8-10 éves korosztály számára pont megfelelő kihívás.

<< Ide kattintva beszerezheted a játékot! >>

 

KÖZELEG A HÚSVÉT!