• 0

Segíthetünk? 0670/383-5077

Djeco Piou Piou kártyajáték

A  Piou Piou egy nagyon ötletes kártyajáték tojásrakás témakörben. Gyönyörű kis fiókos dobozban kapunk egy pakli kártyát (kakasok, tyúkok, fészkek és egy kevés róka), illetve tojásokat, hátoldalukon kis csirkékkel. A grafika nagyon jól eltalált, kedves-vicces stílusban.

A szabály pofonegyszerű: mindig 4 lap a kézben, ezekből lehet 4 fajta akciót végrehajtani, különböző kombinációk eldobásával:

  • tyúk-kakas-fészek  => kapunk egy tojást
  • két darab tyúk => kikeltünk egy kiscsirkét (megfordítjuk az egyik tojásunkat)
  • róka => ellopunk egy tojást a kiválasztott játékostárstól (csak tojást lopunk, a kiscsirke már védett)
  • két darab kakas => elkergetjük a rókát

A kombináció kijátszása után mindig 4-re egészítjük ki a kezünkben lévő lapok számát. Az nyer, aki először kikeltet három darab kiscsirkét.

Nyilvánvalóan nagy szerepe van a szerencsének a húzott lapokat tekintve, de szinte mindig tudunk valamit csinálni, ha mégsem, akkor eldobunk egy lapot, és húzunk helyette egy másikat. A játék nagyon gyors, nem igazán lehet egy parti után abbahagyni, főleg, ha veszítettünk. :) A legnagyobb erénye, hogy a gyerekekkel nagyon könnyed formában ismerteti meg a taktikázás alapjait, hiszen nagyon sokszor előfordul, hogy több lehetőség közül kell választani. Keltessem ki a tojást, vagy inkább tojni kellene, vagy tartsak meg két kakast, hogy védeni tudjam a tojásokat, de a róka is jól jöhet, ha mondjuk, hiányzik a fészek a tojásrakáshoz. Nehéz kérdések, de dönteni kell. :)

Neked is megtetszett a Piou Piou kártyajáték? Szerezd be még Húsvét előtt!

Megajándékozhatunk?