Segíthetünk? 0670/383-5077

Granna - Szuper Farmer Midi társasjáték

Nincsen jobb szó rá: szeretnivaló.

Egészen különleges élményt nyújt annak ellenére, hogy semmi bonyolult mechanikát nem tartalmaz, az egyszerű ötletre épülő, nagyon ötletes tematikát magánviselő játék. A II. Világháborúig visszanyúló története meglehetősen kalandos, a lengyel matematikus egyedi ötlete alapján, egyszerű anyagokból kialakított első példánytól kezdve a világsikerig.

A játék alaptémája az állattartás, gazdálkodás. A doboz tartalmaz 5 féle gazdasági állatot (nyúl, birka, disznó, szarvasmarha, ló), illetve kiskutyákat és nagykutyákat. A játék menetét két darab speciális dobókockával irányítjuk. Amennyiben a kockákkal ugyanolyan haszonállatot dobunk ki, amivel már rendelkezünk, szépen összeadjuk őket és kiszámoljuk a szaporulat számát, amit megkapunk a készletből (kettővel osztjuk az összlétszámot). Két egyforma állatot dobva kapunk is egy példányt, amennyiben még nem rendelkezünk vele. Ez csak a szarvasmarhára és a lóra nem igaz, őket csak csere útján tudjuk megszerezni. Ugyanis az állatok meghatározott arányokban egymásra válthatók, oda-vissza (pl. 6 nyúlért kaphatunk 1 birkát, 2 szarvasmarháért 1 lovat). A játék célja, hogy minden haszonállatból legyen a farmunkon legalább egy példány.

Mindez nagyon egyszerűnek hangzik, de a cél elérésében 1-1 róka és farkas próbál minket megakadályozni (az egyik kockán van a róka, a másikon a farkas). A róka csak a nyulainkat viszi el, a farkas viszont minden állatunkat, a lovak kivételével. Hogy ezt megakadályozzuk, érdemes kiskutyát tartani a róka ellen, és nagykutyát a farkas ellen. Csakhogy a kutyák nem olcsók, és róka/farkas támadás esetén el is veszítjük őket, vehetünk újabb példányokat, vagy kockáztatunk, és megpróbálunk révbe érni az ember legjobb barátja nélkül.

A pörgős játékmenetnek köszönhetően, gyorsan véget ér egy menet, habár sok-sok szerencsétlen dobás esetén sikerült már elnyújtani a befejezést (bosszantó tud lenni, ha tele vagyunk mindenféle állattal, de még egy bizonyos mindig hiányzik, és várjuk a megfelelő kockajárást ).

Felnőtteknek is tökéletes kikapcsolódás, mégis inkább kisiskolás gyerekeknek ajánlom elsősorban, akik az alapműveleteket (összeadás, kivonás, szorzás, osztás) vagy már ismerik, vagy éppen most ismerkednek velük. Nekik roppant hasznos kikapcsolódás, és egyben remek gyakorlási lehetőség a számtan/matematika órákra. Nem utolsósorban pedig örömteli látni, ahogy kis farmunk egyre több állattal gyarapodik, egyre több lehetőségünk van kombinálni a jószágokat, hízik a gazda szeme. Persze sajnos néha muszáj megválni néhány kedvencünktől, hogy teljes legyen a győzelmet érő gazdaságunk.

Most 25% kedvezménnyel szerezheted be a társasjátékot.

Használd ki a lehetőséget!

KÖZELEG A HÚSVÉT!