Segíthetünk? 0670/383-5077

Mókuskaland

Társasjátékok Ünnepe. Végre az egész család jött velem egy társasjátékos rendezvényre, nem is akármilyenre. Életemben nem ismerkedtem meg ennyi gyerekjátékkal egyszerre, mint ezen a napon. “Apa ezt próbáljuk ki, apa, ez már nem érdekes, menjünk tovább”… Körbe-körbe jártunk, és örültem, ha legalább egy kört végigjátszottunk valamelyik darabbal. Hiába, no, nem egyszerű 4-9 éves fejjel megbírkózni a bőség zavarával.

A Mókuskaland sem maradt ki a szórásból. Őszintén, ezt a játékot én szúrtam ki és vettem rá őket, hogy ne szaladjunk el mellette. Játszottunk vele egy ismerkedő kört és kifejezetten pozitív érzésekkel álltunk fel az asztaltól.

Aztán szerencsére sikerült később egy példányt beszereznünk belőle, így hát több játék után már könnyebb írnom róla.

A kiadó 3-8 éveseknek ajánlja a játékot, én inkább a 3-6 éves korosztályt javasolnám, velük egészen más a játék, rajtuk látszik igazán, hogy élvezettel rakosgatják az elemeket, de azért 7-8 éveseknek is kiváló bevezető, avagy levezető játék lehet.

A játékban egy kiserdőben (5 fa, plusz egy rét) kell a mókusgyerekeket makkal megetetni. A turpisság abban rejlik, hogy a kölyök mókusok csak akkor esznek makkot, ha az anyukájuk is velük van, ugyanazon a fán (természetesen egy szabad makknak is lennie kell a lombok között). A játékot egy egyedi kiosztású dobókockával tudjuk "vezérelni" (mókusmama léptetése / makk kerüljön valamelyik a fára / kismókus kerüljön a fára / illetve egy jolly joker lehetőség, amikor is mi választunk a lehetséges akciók közül). Nagy titkot nem árulok el azzal, hogy szerencse azért kell a győzelemhez, de így legalább a gyerekek is jól elverhetik a szüleiket. A doboz egy kicsit túlméretezett,  de ez legyen a legnagyobb gondunk…Ellenben a fából faragott mókusmamáért külön köszönet illeti a tervezőket.

A játék elsősorban szerintem társasjátékkal “játszani” segít megtanítani az óvodáskorú gyerekeket. Szabálykövetés, egyszerű számolás, illetve felismerni a lehetőségét annak, hogyan kerüljön egyszerre azonos fára a mókusmama, egy makk és lehetőség szerint az én kismókusom. Azért ez, akárhonnan is nézem, már komoly "taktikai" kihívás, főleg a 3-4 éves gyerekeknek Mindezt persze nagyon is játékos, szórakoztató formában.

Szerezd be a Mókuskaland társasjátékot most 30% kedvezménnyel!

Megajándékozhatunk?