Segíthetünk? +3670/383-5077

Robbanó cicák

Egy játék ami komoly fejtörést okoz a közönségnek. Kifejezetten sikeres kickstarter kampány terméke, de egyből a támadások kereszttüzébe került, talán nem is véletlenül.

Lehet, hogy sokan megköveznek érte, de szerintem a játék működik. Igaz nem kell sokat agyalni közben, de ezt nem is hirdeti magáról. Igaz, hogy szinte teljesen a szerencsén múlik minden, de nem is állít magáról mást. Igaz, hogy maga a “téma” és a kártyaszövegek inkább infantilisek, mint viccesek, de ez viszont semmit nem számít a játék egészét tekintve. Valamiért az UNO/SOLO típusú játékok kelendőek, és a Robbanó cicákat ezek közé lehet besorolni,  egy-két kis csavarral megspékelve.

Kapunk 56 db kártyát. Akciókártyákat, és ötféle egyéb cicakártyát, 3 féle lapkombináció kialakításához, Az akciókártyák és lapkombinációk segítségével el tudjuk kerülni, hogy lapot húzzunk. Újrakeverhetjük a húzópaklit, megnézhetjük a felső 3 lapot, választhatunk a húzópakliból, és kérhetünk, kaphatunk, lophatunk lapokat az ellenfelektől , rákényszeríthetjük őket 2 kör lejátszására (ideális esetben 2 húzásra, növelve az esélyét az egyik Robbanó cica felbukkanására).

A játék menete egyszerű, az akciók és kártyakombinációk már 1-2 játék után atomatikusan mennek minden korosztálynak 7 éves kortól. Játék közben folyamatos a vakrepülés, kockáztatás, “orosz rulettezés”, de mivel gyors a ritmusa, ha ki is esik valaki, túl sokat nem kell várni a következő partira. A gonoszkodás lételeme a játéknak (inkább más essen ki, mint én), sértődékenyek inkább kerüljék el, mert könnyen tönkre tudják tenni a többiek szórakozását.

Önfeledt kikapcsolódás 10-15 percbe sűrítve, 2-5 játékos részére (én 2 fővel nem tanácsolom, ellenben 2 pakli összekeverése még akár jól is elsülhet 6-9 játékossal). Többet ne várjunk tőle, mint aminek  a játék ajánlja magát, annak viszont kiváló.

Ha megtetszett a játék, kattints ide és indulhat a móka!