Segíthetünk? 0670/383-5077

Super Goal

Foci: a világ legnépszerűbb sportja, fiúk és lányok játszhatják, egy darab labda kell hozzá, semmi más. Kitalálták már a gombfocit, rugós focit, játékkonzolos focit, kártyajátékkal  is találkoztam már,  ne kelljen tovább soroljam még milyen verziói léteznek.

A Super Goal egy kicsit más szemszögből közelíti meg ezt a remek játékot. Nem az ügyesség számít, inkább a kockázatvállalás és persze ezzel együtt a saját szerencsecsillagunk pillanatnyi állása. A játék doboza (fémdoboz, imádom) tartalmaz egy játéktáblát (filcszerű anyagból, behozva a zöld gyep hangulatát), ami mezőkre van osztva. Kapunk még 8 darab királyi méretű dobókockát, és egy focilabdát fából faragva. Ennyi. Kevés tartozék, helyigénye elhanyagolható. Lássuk, mivel is állunk szemben!

A játékot ketten játszhatjuk, persze el tudok képzelni kibicek által felduzzasztott csapatokat is mind a két oldalon. :) Nem játékosokat irányítunk, hanem a labdát mozgatjuk a játéktér mezőin a dobókockák segítségével. Kell egy időmérő a meccs hosszának beállításához. A játékszabály kétszer hét és fél percet ír, de ez igazából rajtunk múlik, játszhatunk rövidebb és hosszabb játékokat is.  Eldöntjük ki kezdje a játékot, a sorsolás vesztese azonnal kap egy speciális fehér dobókockát, amivel rögtön dob is. Ez a speciális kocka a kijátszásáig a játékos birtokában marad és egy egyszeri extra akció (azonnali gólszerzés, szabálytalanság befújása, hihetetlen védés, vagy labdaszerzés stb.) végrehajtását teszi lehetővé a játék során bármikor. Viszont felhasználása után gazdát cserél.

A kezdőjátékos lesz az első támadó, aki kap 3 kockát a vörös szín különböző árnyalataiban, amelyekkel a labdát irányíthatja a pályán. A kockák közti különbséget a rizikózás mértéke jelenti. Van olyan kocka, amellyel keveset haladunk, de cserébe kicsi a veszélye annak, hogy elveszítjük a labdát, ami által az ellenfél válna a támadó csapattá. A másik két kockával gyorsabban haladhatunk a kapu felé, de fokozatosan nő a veszélye a labda elvesztésének. A védekező játékos egy kockával rendelkezik, amivel szerelhet, szabálytalanságot követhet el, akadályozhatja a támadást vagy szerencsétlen esetben akár öngólt is véthet. Ezeken a kockákon kívül van még egy a kapus akcióira (világoskék), a tizenegyes rúgások esetére (fekete), illetve a kapura lövésekhez (piros).

Szándékosan nem részletezem a szabályokat, mert igazából teljesen logikusan követik a valódi foci törvényszerűségeit, nem mondom, hogy egyszer-kétszer nem kell elolvasni, hogy nélküle tudjunk játszani, de tényleg nem bonyolult, lényegében a kockák ábráit kell értelmeznünk. Stratégiai döntések igényét ne várjuk a játéktól és a taktika is igazából kimerül abban, hogy milyen kockázatot vállalunk fel. A dobókockák miatt azonban a szerencse szerepe nem elhanyagolható.

A játék igazi kikapcsolódás, önfeledt szórakozás akár 5 éves kortól kezdődően, rövid játékidővel, garantált izgalommal és állandó vitatkozási lehetőségekkel, akárcsak a valóságban.

Ezt nem hagyom ki! Mutasd a játékot!

Hamarosan Black Friday!